Raatimiehenkatu 22, 53100 Lappeenranta
Puh. 010 420 8200
info@virike.fi
Liikettä läpi elämän

Ikääntyneiden fysioterapia ja muistikuntoutus


Teemme työtä suurella sydämellä kun suunnittelemme ikääntyneiden asiakkaiden yksilöllisiä kuntoutustarpeita, ovatpa ne perinteisiä fysikaalisia hoitoja ja siihen liittyvää hierontaa tai vaativampaa yksilöllisestä kuntoutusta erilaisten sairauksien huomioimisena. Jokaisella asiakkaalla on omat toiveensa ja tapansa, pyrimme löytämään niihin soveltuvat menetelmät.


Fyysisen toimintakyvyn ja liikuntakyvyn ylläpitämisellä ja säännöllisellä liikunnalla on tärkeä merkitys elämänlaadulle. Kuntoutuksella voidaan ehkäistä kaatumistapaturmia ja vaikuttaa omatoimisemman arjen säilymistä.


Tarjoamme ikääntyneiden fysioterapiaan (geriatriseen fysioterapiaan) erikoistuneiden fysioterapeuttiemme tieto-taidon asiakkaidemme käyttöön, joko toimipistekäynteinä tai kotona toteutettavaan kuntoutukseen asiakkaan arjessa.


Tavoitteemme on tukea kotona arjessa selviytymisen mahdollisuuksia kannustaen ja ohjaten. Kuntoutus on turvallista ja se toteutetaan aina asiakkaan tarpeita kuunnellen.


Meillä on valmiudet ja erikoisosaamista muistisairauksien kuntoutukseen. Teemme myös apuvälinearviointia ja apuvälineiden käytön ohjausta sekä ohjaamme kodin muutostöiden suunnittelussa.


Käytössämme on erilaisia ikääntyneille tarkoitettuja fyysisen kunnon ja tasapainon arvioon tarkoitettua testauksia, minkä avulla kuntoutuksen ja oman harjoittelun tuloksia voi seurata.


Virikkeessä on Eksoten sopimus ja vuosien kokemus Veteraanien avokuntoutuksesta. Otamme vastaan myös omaishoidon palveluseteleitä.


Virikkeestä voit tiedustella ikääntyvälle läheisellesi lahjaksi itse täydennettävää kirjaa ”Jotta minua ei unohdettaisi” – tarinoita elämästäni niille, jotka minua tulevat hoitamaan.


Muistisairauksien kuntoutus

Virikkeestä löydät erikoisosaamista muistisairaan kuntoutujan kohtaamisessa ja hänen toimintakykynsä kuntoutuksessa. Meiltä löytyy Tunte-va koulutettu fysioterapeutti sekä MUISKU-ohjaajapätevyys ja dementiatyön passi.


Muistisairauksia on erilaisia ja muistisairauteen sairastuneita on eri ikäisiä. Tottuneesti käsittelemme muistisairauksia ikääntyneillä, mutta muistiin liittyviin sairauksiin voidaan syystä tai toisesta sairastua jo työiässä.


Muistisairaan kuntoutuksessa liikkumisella ja liikunnalla on tärkeä merkitys. Keinot ja menetelmät vaihtelevat, mutta kaikessa huomioidaan muistin kuntoutus ja muistia elävöittävät menetelmät.


Aihe on haastava niin muistisairaan läheisille kuin terapeuteillekin. Terapeutit ovat valinneet työkentän omasta kiinnostuksesta ja palavasta halusta tehdä työtä muistisairauksien kanssa. Se on perusta hyvään ja turvalliseen vuorovaikutukseen niillä keinoilla ja menetelmillä, mitkä muistisairaan kanssa ovat kulloinkin mahdollisia.


Eve Mantu: Kuka minut muistaa kun en itse enää muista?

Eliniät pitenevät, joten muistisairauksista tulee yhä useammalle meistä vanhuuden seuralainen. Mitä sinä haluaisit kertoa itsestäsi niille, jotka sinua joskus hoitavat? Eve Mantu täyttää tänään eräänlaista ystäväkirjaa.


Kuuntele ohjelma osoitteesta:
areena.yle.fi/radio/1650970