Raatimiehenkatu 22, 53100 Lappeenranta
Puh. 010 420 8200
info@virike.fi
Liikettä läpi elämän

Lymfaterapia


Lymfaterapia on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia ja niiden seurauksia. Terapialla tehostetaan elimistössämme virtaavaa imunestekiertoa kevyin pumppaavin ottein. Se on tehokas ja kivuton hoitomuoto, joka sopii erityisesti turvotuksen hoitoon, kivun lievitykseen ja rentoutumiseen.


Virikkeen terapeutit ovat koulutukseltaan LYKO-terapeutteja (LYKO = lymfahoidon kokonaisuus). Terapialla hoidetaan vaikeampia turvotuksia esim. lymfaödeemaa. Hoito sisältää manuaalisen lymfaterapian lisäksi aina kompressiohoidon (sidokset / kompressio-tuotteen), liikehoidon ja ihonhoidon. Hoitojen aikana asiakas saa ohjausta ja neuvontaa.


Lymfaterapian tukena voidaan käyttää LymphaTouch alipainehoitoa sekä lymfaterapiaan soveltuvaa kinessioteippausta. Turvotusten hoidossa on tärkeää huomioida hoidon jatkuvuus. Siksi Virikkeessä työskentelee kolme koulutettua lymfaterapeuttia. Näin varmistamme, että hoitosarja ei katkea esim. terapeutin mahdollisen loman aikana.


Lisätietoja:
www.suomenlymfahoito.net


LymphaTouch alipainehoito

LymphaTouch on uusi suomalainen hoitomenetelmä, mitä käytetään osana aktiivista fysioterapiaa ja kuntoutusta. Hoito tukee myös manuaalista lymfaterapiaa. Menetelmä perustuu kudoksessa aikaansaatavaan alipainetilaan, mikä tehostaa elimistön imusuonten toimintaa ja parantaa samalla hoidettavan alueen verenkiertoa.


LymphaTouch-hoito on hellävarainen ja sopii kipuherkällekin henkilölle, sillä hoidon tehoa voidaan säätää asiakkaan tuntemusten mukaan. Monipuolisella alipainemenetelmällä voidaan hoitaa leikkausten jälkeisiä turvotuksia, arpia ja fibroottista kudosta sekä käsitellä tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja sekä auttaa lihashuollossa aktiiviliikkujia ja urheilijoita.


LymphaTouch-hoito sopii mm.

  • Turvotusten hoitoon
  • Fibroosien ja arpien käsittelyyn
  • Niveloireisiin esim. tenniskyynärpää, rannekanavan ja olkapään oireet
  • Leikkausten ja vammojen jälkeiseen fysioterapiaan
  • Niska-hartiavaivoihin ja selän alueen ongelmiin
  • Neuraalikudoksen häiriötilojen hoitoon
  • Kivun hoitoon

Tukisukat eli Lääkinnälliset hoitosukat sekä hoitohihat - mittauspalvelut

Lymfaterapeuttimme tuntevat markkinoilla olevat kompressiotuotteet esim. lääkinnälliset hoitosukat ja- hihat ja osaavat auttaa asiakasta sopivimman tuotteen valinnassa.


Lääkinnällisiä hoitosukkia on erilaisia ja valikoima kasvaa. Standardikokoja on runsaasti ja tarvittaessa sukat tehdään mittatilaustyönä.


Sukkien valintaan vaikuttaa käyttösopivuuden lisäksi myös käyttötarkoitus. Valittavana on työhön sopivia sukkia, ns. lentosukkia ja liikkumiseen/urheiluun soveltuvia sukkia.


Virike tuottaa palveluja myös Eksoten maksusitoumus asiakkaille hoitosukkien ja -hihojen mittauksissa ja tuotteiden hankinnassa Mediteamilta.


Varaa aika mittojenottoa varten. Mittaus on välttämätön oikeanlaisen tuotteen löytymiseksi.