Raatimiehenkatu 22, 53100 Lappeenranta
Puh. 010 420 8200
info@virike.fi
Liikettä läpi elämän

Täydellinen kehonkartoitus


Täydellinen kehonkartoitus on kokonaisvaltainen kartoitus, joka antaa tietoa omasta kunnosta, ryhdistä, liikkuvuuksista, lihaskireyksistä ja kehonkoostumuksesta.


Aerobinen kunto
Aerobisen kunnon kartoitus kertoo yleisestä jaksamisestasi: miten hyvin hengitys- ja verenkiertoelimistösi eli sydämesi voi. Maksimaalinen hapenkulutuksesi arvioidaan turvallisesti Polar-mittarilla, jolla mitataan sykettä ja sykevaihtelua lepotilassa. Testauksen pohjalta saat arvion yleiskuntosi tasosta sekä ohjeita miten voit kuntoasi ylläpitää ja parantaa.

 

Lihaskunto
Suoritus- ja toimintakykytestien pohjalta saat kokonaiskuvan jalkojesi, vatsa- ja selkälihastesi sekä käsiesi lihasten kunnosta. Lihaskunnon kartoituksen avulla saat tietoa siitä, miten ja mihin lihaskuntoharjoittelua kannattaa kohdentaa. Hyvä lihaskunto tekee päivittäisestä elämästäsi helpompaa.


Lihaskireys
Lihaskireyksillä on vaikutusta asentoosi ja ryhtiisi. Usein kireä lihas on myös heikko. Kartoittamalla lihaskireytesi voit kohdentaa venyttelyä oikeisiin paikkoihin, parantaa niveltesi liikkuvuutta ja helpottaa liikkumistasi kokonaisvaltaisesti.


Liikkuvuus ja ryhti
Tasapainoinen vartalon asento ja ryhti ovat perusta vaivattomaan liikkumiseen ja hyvään oloon. Liikkuvuutesi testauksen ja ryhtisi kartoituksen kautta saat vinkkejä siitä, miten saavutat kauniin ja vahvan kehon, jonka kanssa on helppo olla ”sinut”.


Kivun kartoitus
Kipu, puutuneisuus, väsymys ja jäykkyys voivat olla merkkejä tuki- ja liikuntaelinten kuten niskan tai selän alueen toimintahäiriöistä. Selvitämme mahdollisten oireiden syyt ja ohjaamme tarvittaviin jatkotoimenpiteisiin niiden helpottamiseksi, jotta voisit paremmin.


Kehon koostumus
Kartoitamme kehosi koostumusta paino- ja vyötäröindeksin avulla. Painoindeksi eli BMI mittaa painosi ja pituutesi suhdetta. Vyötäröindeksi-mittauksesta saat tietoa siitä, miten rasva on jakautunut kehoosi. Mittaustulosten pohjalta saat vinkkejä, miten voit vaikuttaa kehosi koostumukseen oikeanlaisen liikunnan avulla.


Henkilökohtaisen hyvinvointiohjelman laatiminen
Kartoitukset ja mittaukset antavat kokonaisvaltaisen ja monipuolisen kuvan kehosi tämän hetkisestä tilanteesta. Niiden avulla laadimme sinulle yksilöllisen ohjelman, jonka avulla voit ylläpitää ja parantaa hyvinvointiasi. Me olemme olemassa, jotta sinä voisit paremmin.


Ennen täydellistä kehonkartoitusta
Varaa aika Virikkeestä p. 010 4208200 ja täytä esitietolomake ennen ensimmäistä käyntiäsi.


Personal trainer palvelut


Personal trainer tarkoittaa henkilökohtaista kuntovalmentajaa. Hänen työnkuvansa vaihtelee asiakkaan tavoitteiden mukaan, mutta pääsääntöisesti henkilökohtainen valmentaja auttaa asiakastaan kohentamaan kuntoa, muuttamaan elintapojaan, pudottamaan painoa tai parantamaan lihaskuntoa. Valmennuksen lähtökohtana toimivat omat tavoitteesi sekä elämäntilanteesi.


Virikkeestä löytyy koulutettu personal trainer fysioterapeutti sekä fysioterapeutteja, joilla löytyy tietoa sekä kannustavaa asennetta liikunnan aloittamisen tueksi tai muuhun yksilöllisti räätälöityyn tarpeeseen.


Auron Selkävoitto-ryhmä

Niskakivut ja selkäkivut sekä muiden tuki- ja liikuntaelinten vaivat ovat yleisiä työkyvyttömyyden ja sairauspoissaolojen syitä. Selkävoitto-ryhmä on tarkoitettu selkäongelmien sekä selästä aiheutuvien alaraajaongelmien hoitoon. Ryhmästä on erityisesti hyötyä henkilöille, jotka kärsivät pitkäaikaisista ja toistuvista selkäkivuista, välilevyongelmista, välilevyn pullistumasta, iskias-kivuista tai nikaman siirtymisen aiheuttamista ongelmista. Selkävoitto auttaa karistamaan noidannuolen lopullisesti.


Selkävoitto-ryhmä sopii hyvin myös leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen. Ryhmässä harjoitetaan selkärankaa ja lantiota tukevien lihasten aktivoitumista ja hallintaa eri asennoilla ja liikkeillä.


Selän kuntoutusohjelma
Selkävoitto-ryhmä toteutetaan kuuden jumppakerran kurssina, ja se sisältää alkututkimuksen, viikoittaisen ryhmäkuntoutuksen kuuden viikon ajan sekä omaharjoittelun ohjauksen. Kurssiin voidaan liittää myös loppututkimus ja jatkoseuranta.


Niskalenkki-ryhmä

Niskalenkki-ryhmä on tarkoitettu niskan ja hartiaseudun sekä olkapään ja rintarangan ongelmista kärsiville. Päänsärky, hartiaseudun kiputilat, yläraajojen puutumisoireet ja yläselän kipu ovat niiden tavallisimpia oireita. Niskan ja selän ja muiden tuki- ja liikuntaelinten vaivat ovat yleisiä työkyvyttömyyden ja sairauspoissaolojen syitä.


Niskan kuntoutusohjelma
Niskalenkki-pienryhmässä harjoitellaan olkapää- ja hartia-alueen asennon hallintaa ja haetaan tukilihaksiston aktivoitumista. Kuuden jumppakerran kurssilla opit uusia keinoja toistuvien niskan ja olkapään tai käden oireiden hoitoon, joita voit jatkaa omatoimisesti.

 

Ryhmä sisältää alkututkimuksen, viikoittaisen ryhmäkuntoutuksen kuuden viikon ajan sekä omaharjoittelun ohjauksen. Kurssiin voidaan liittää fysioterapiakäyntejä, loppututkimus sekä seuranta.


Allasterapia


Allasterapia on tehokas ja monipuolinen kuntoutusmenetelmä joka soveltuu erilaisiin tarpeisiin, kuten leikkausten jälkeiseen kuntoutukseen kun kuormitukselle on asetettu rajoitteita.


Liikekivun kanssa kamppailevat löytävät myös usein allasterapiasta hyvän ja tehokkaan harjoittelu/liikuntamuodon. Allasterapia on suositeltavaa myös erilaisista hengityselinsairauksista kärsiville.


Käytämme allasterapiassa Palvelukeskussäätiön kolmen toimipisteen terapia-altaita. Veljeskodin allas soveltuu esim. lapsiasiakkaille, Kauppakadun Palvelutalon ja Taikinamäen altaat parhaiten aikuisasiakkaille. Kaikissa altaissa vedenlämpötila on ihanteellinen allasterapiaan.


Allasterapiaa voidaan toteuttaa läheteasiakkaille, KELA:n vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen sopimusasiakkaille, Eksoten ostopalveluasiakkaille tai palveluseteliasiakkaille.


Kaikki Virikkeessä allasterapiaa antavat fysioterapeutit ovat suorittaneet Suomen uima- ja hengenpelastusliiton järjestämän Trimmi-kurssin.


Luentopalvelut

Luentopalveluja voit tiedustella ajanvarauksestamme p. 010 4208200.
Vuosien aikana olemme olleet monenlaisissa tilaisuuksissa pitämässä luentoja kehon terveydestä, liikkeen- ja liikkumisen ongelmista ja niiden voittamisesta, lasten- ja nuorten motoriseen kehitykseen liittyvistä asioista sekä ikääntymisen haasteista.