Aikuisille

Hieronnasta lihashuoltoa ja hyvää oloa

Hieronta on perinteinen, kaikenikäisille soveltuva pehmytkudoksien hoitomuoto. Se antaa hyvän olon ja rentouttaa. Tarpeesta ja tavoitteesta riippuen voidaan käyttää erilaisia hierontamenetelmiä esim. klassinen hieronta, mobilisoiva hieronta ja erilaista osaamista/tietoa tarjoava urheiluhieronta.

Hierontaa käytetään osana fysioterapiaa. Ajan voi varata myös pelkästään hierontaan.
Hieronnan tukena voidaan käyttää lämpö- ja kylmähoitoja sekä passiivisia venytyksiä. Tarvittaessa ja halutessa hieronnan aikana asiakas saa ohjausta ja neuvontaa.

Muokkaamalla lihasta erilaisin ottein aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy, ihon joustavuus paranee ja kudosten uusiutuminen tehostuu. Hieronnalla on myös ennaltaehkäiseviä vaikutuksia.

Makean kipeää tekevä käsittely on sallittua, mutta tuskainen olo käsittelyssä ei edistä tavoitteita, siksi on tärkeää kertoa tuntemuksista hoidon aikana - toivomme aina palautetta käsittelystä!

Kuumakivihieronta rentouttaa kehoa ja mieltä

Kivillä hierottaessa vaikutus perustuu lämpöön ja kivien tuomaan painon tunteeseen, lisänä käytetään klassisen hieronnan otteita.

Lämmön vaikutus leviää verenkierron välityksellä kaikkialle kehoon, lämpö laajentaa verisuonia ja lisää verenvirtausta lähinnä niillä alueilla, joissa kivet ovat. Kuona-aineita poistuu kudoksista verenkierron lisääntyessä. Pintalämmön sekä lämpimillä kivillä tehtävien hierontaotteiden vaikutuksesta keho vapautuu jännityksistä ja mieli rentoutuu.