Raatimiehenkatu 22, 53100 Lappeenranta
Puh. 010 420 8200
info@virike.fi
Liikettä läpi elämän

Voimme auttaa sinua

Voimme auttaa sinua monissa ongelmatilanteissa. Toisinaan kehon pehmytosien käsittely eli hieronta riittää, ja joskus apuna on fysioterapia. Erona näillä on se, että fysioterapialla pyritään lähes aina parantamaan tai ennaltaehkäisemään jokin tietty vamma – esimerkiksi kipeä polvi – kun taas hieronnalla ei välttämättä paranneta jotain erityistä vammaa.


Fysioterapia

Fysioterapiaa kutsutaan myös kuntoutukseksi. Fysioterapian tavoitteena on asiakkaan - lapsen tai aikuisen - elämänlaadun parantaminen ja terapiassa keskitytään alentuneen suorityskyvyn parantamiseen, liikkumiskyvyn edistämiseen ja kivun vähentämiseen. Terapiaa varten fysioterapeutti kartoittaa asiakkaan historiaa ja tutkii nykytilanteen. Terapeutti tekee johtopäätöksiä, joiden pohjalta muotoutuu varsinainen hoito-ohjelma. Fysioterapia voi olla myös ennaltaehkäisevää, jolloin pyritään välttämään vammojen syntyminen tai uusiutuminen. Useimmilla fysioterapia-asiakkailla on jokin fyysinen vamma. Se voi olla esimerkiksi rakenteellinen tai neurologinen kehityshäiriö, mutta vamma voi olla myös toiminnan tai asennon kautta syntynyt. 

Lue lisää

Hieronta

Hierontaa voisi kuvailla käsin tehdyksi lihashuolloksi, jolla pyritään vähentämään lihaskipuja ja -kireyttä. Hieronnan avulla pyritään myös nopeuttamaan palautumista sekä parantamaan urheilusuorituksia. Hieronta vaikuttaa aineenvaihduntaan, rentouttaa ja tuo hyvänolontunnetta. Hierontaan yhdistetään toisinaan kylmä- ja lämpöhoitoja ja meillä Virikkeessä esimerkiksi LPG-hoitoja. Useimmilla hieronta-asiakkailla ei ole erityistä fyysistä vammaa. Hierontakäsittely on toisinaan osa fysioterapian hoito-ohjelmaa.